I en studie genomförd vid Kansas Universitetssjukhus konstateras att låg nivå på vitamin D ökar risken för hjärtproblem och för tidig död. Över 10 000 personer har deltagit i studien som redovisar att brist på vitamin D fördubblat det årliga dödstalet. När D-vitamintillskott togs konstateras att risken minskade med 60 procent.

Läs mer...

I dagens högteknologiska värld med ständiga medicinska framsteg förväntar vi oss i det närmaste omedelbar hjälp och lindring av våra krämpor. Mirakelkurer och snabba lösningar är det som lockar mest. Ibland kan de löftena till och med infrias, men oftast inte.

Läs mer...

Vi på Kiropraktorcentrum hoppas att din sommar varit bra och att du känner dig utvilad och redo att ta itu med hösten. Vår uppgift är att hjälpa dig, din familj och dina vänner  till ett fortsatt bra år med god hälsa.

Hösten är en tid då du kan förbättra din styrka och hälsa för att stå emot när temperaturen börjar sjunka och förkylningar och influensa börjar sprida sig. Om du funderar på att öka din träning, kom ihåg att du måste hålla din rygg och din mage starka. Övningar som fokuserar på magmuskulatur, koordination och balans är viktiga för en frisk och stark rygg och för att minska skador som kan uppstå vid överbelastning. Kom ihåg att svaga magmuskler är en vanlig bidragande orsak till ryggproblem.

Läs mer...

StretchingDe flesta av oss blir stelare med stigande ålder, och få förstår den verkliga innerbörden av en ovig kropp. Kroppens rörelseförmåga påverkar oss mycket mer än att inte kunna backa bilen ur garaget eller att det är jobbigt att böja sig ner och knyta skorna.

Läs mer...

Att hitta orsaken är lösningen till problemet

I de flesta fall är det inte svårt att fastställa var smärtor och stelhet i axlar, nacke, rygg, höfter, knän eller armar kommer från. Kombinationen av kiropraktorns undersökning och patientens egen berättelse ger oss oftast en bra bild av var och hur områden behöver justeras och ställas till rätta med behandling, samt vilka rekommendationer som behöver ges.

Läs mer...

NackspärrNackspärr, ont i nacken. Plötsligt händer det. Det går inte att vrida på nacken, den har fastnat och det gör väldigt ont. Åkomman kallas för akut nackspärr och är en vanlig orsak till att söka vård hos en legitimerad kiropraktor.

Läs mer...

TriggerpunkterTriggerpunkter är en vanlig åkomma som ofta orsakar smärtor och stelhet i muskler. Detta är knutor som kan förekomma i vilken som helst av kroppens alla muskler, vissa muskler är vanligare än andra.

Läs mer...

Det finns nästan lika många anledningar till att man väljer kiropraktorbehandling som det finns kiropraktorpatienter. Vad är just din anledning till att få behandling? Är det...

Läs mer...

MuskeltestKiropraktik handlar om undersökning, diagnos och behandling av människans rörelseapparat, dvs. kroppens muskler och leder. Hur vi går, hur vi står, hur vi sitter och hur vi ligger är allt beroende av hur våra muskler och leder fungerar, och framför allt hur de fungerar tillsammans. Nervsystemet och dess nervtrådar är kopplingen mellan hjärnan och människokroppens styrfunktion. Kiropraktorer fokuserar därför ofta på ryggraden där nervtrådarna lämnar ryggmärgen.

Läs mer...

HållningBra hållning = bra hälsa
Vikten av en bra hållning är något som de som är intresserade av att förbättra och bevara sin hälsa är mycket medvetna om. Genom att tänka på vårt sätt att hålla kroppen när vi går, sitter och står kan många rygg- och muskelbesvär undvikas. En bra kroppshållning ger dessutom en bra utstrålning.

Läs mer...

Höftlederna tillhör de större lederna i vår kropp och mycket av kroppens tyngd vilar på dessa två leder. Nästan allt vi gör innebär belastning på höftlederna och det är därför viktigt att förstå deras funktion och veta hur vi kan agera när problem uppstår.

Läs mer...

Musarm är på väg att bli en ny folksjukdom. I Sverige räknar man med att det finns över en miljon datoranvändare som drabbats av musarm. Musarm är en gemensam benämning för problem i nacke, skuldra, arm, handled och fingrar som uppstår när man arbetar framför en bildskärm.

Läs mer...

Förslitningar och ålderskrämpor - inget att göra åt?
När kroppen åldras ökar risken för förslitningar. Nerver, muskler och leder fungerar inte lika bra som de har gjort tidigare, och det är större risk för skador.

Läs mer...